Således forløber en aften i H.C. Andersens ånd. Aftenens fortæller byder jer velkommen, og der bestilles drikkevarer. Menuerne bestilte I allerede ved selve bookingen. Vi starter med en kort introduktion til H.C. Andersen, hans liv og arbejdsmetode, og så går vi i gang. Undervejs, mens man nyder sin tre-retters menu eller frokost, vil der blive fortalt op til fire af H.C. Andersens eventyr, kendte såvel som ukendte. Naturligvis vil der være kunstpauser, hvor der er mulighed for at bestille mere at drikke, strække benene eller besøge toilettet. Det hele tager omkring 2 1/2 time. OBS: Vi gør opmærksom på, at vi starter til tiden, så gæsterne bedes komme "i god tid".
Restaurant Det Lille Apotek Det Lille Apotek er et af Københavns ældste spisesteder, idet restauranten kan dateres helt tilbage til 1720. De hyggelige lokaler emmer af nostalgi og hygge, og her serveres autentiske retter fra det traditionsrige danske køkken. Da H.C. Andersen tilmed var gæst på Det Lille Apotek i 1854, udgør det de perfekte rammer om en rejse tilbage i tiden i eventyrdigterens tegn. Du finder stedet i Store Kannikestræde 15. 1169 København K. Hvis du vil vide mere om Det Lille Apotek: Det Lille Apotek
Torben T Frandsen Torben er blandt andet uddannet autoriseret guide og har været historisk formidler siden 1992. Han har leveret utallige fortællinger på både nationale og internationale museer samt historiske markeder. I 2009 grundlagde han byvandringsfirmaet Weirdwalks. Hvis du vil vide mere om Torben: Weirdwalks.dk Anders Fallentin Anders er uddannet historiker og går meget op i at Historien skal bestå af gode historier. Han har i mere end 12 år formidlet Københavns historie på byvandringer, i tekst og i foredrag. Han har sågar lavet en app om hovedstadens historier. Hvis du vil vide mere om Anders: Andfal.dk
H.C. Andersenfrokost menu (Serveres kun søndag den 9. februar, søndag 9., søndag 23. marts og søndag 27. april ) Bestilles der billetter til en H. C. Andersenfrokost følgende søndage: 9. februar, 9. marts, 23. marts og 27. april, er menuen som følger, der er ingen valgmuligheder: Kryddersild, citronmayonnaise og syltet tyttebær. Karrysild med æg, løg samt kapers. Friteret rødspættefilet med remoulade. Rejer med citronmayonnaise. Røget laks, rygeost, friteret kapers. Flæskesteg, hjemmelavet rødkål og agurkesalat. Hjemmelavet hønsesalat med sprød bacon. Rugbrød, landbrød, andefedt og smør. Drikkevarer er ikke inkluderet.
Ved et åbent arrangement, alle er velkomne, er der plads til 20 gæster og man sidder tæt sammen, præcis som i H. C. Andersens tid. Der serveres en tre-retters menu. Der er ved booking mulighed for at vælge mellem tre fastlagte menuer. Undervejs vil der være kunstpauser, hvor der er mulighed for at bestille mere at drikke, benytte sig af toilettet eller strække benene. De ønskede menuer vælges under selve bookingen. Prisen er 585,- og naturligvis inklusiv fortællinger, men inkluderer ikke drikkevarer. Vælg mellem følgende menuer til en aften med H.C. Andersen: Menu 1 Forret: Røget laks med rygeostcreme, radiser hertil brød og smør. Hovedret: Flæskesteg serveres med sukkerbrunede og hvide kartofler, hjemmelavet agurkesalat, hjemmelavet rødkål, og sauce. Dessert: Gammeldags æblekage, hjemmelavet æblekompot, hjemmelavet kagerasp, ribsgele, flødeskum. Pris: 585,- inklusiv fortællinger. Obs: Alle drikkevarer tilkøbes. Menu 2 Forret: Hjemmelavet Karrysild, lavet på blomsterhonning, æbler, løg, æg på rugbrød. Hovedret: Lun varmrøget laks, kartofler, tartarsauce. Dessert: Gammeldags æblekage, hjemmelavet æblekompot, hjemmelavet kagerasp, ribsgele, flødeskum. Pris: 585,- Inklusiv fortællinger. Obs: Alle drikkevarer tilkøbes. Menu 3 Forret: Rødbedetatar, æble, peberrod, kapers, brunet smør, hertil brød og smør. Hovedret: To hjemmelavede Tarteletter med svampe a la creme. Dessert: Gammeldags æblekage, hjemmelavet æblekompot, hjemmelavet kagerasp, ribsgele, flødeskum. Pris: 585,- Inklusiv fortællinger. Obs: Alle drikkevarer tilkøbes.
Der er skrevet ufatteligt meget om Hr. Andersen, sikkert lige så meget som der er skrevet om Kong Arthur og ridderne omkring det runde bord. Han er uden tvivl den dansker, der er mest kendt i udlandet. Hans Christian Andersen blev født i Odense den 2. april 1805. Hans far, der introducerede Lille Hans til datidens "king of comedy," nemlig Holbergs komedier, var en ung skomager, og hans mor var en flittig og hårdtarbejdende kvinde. Som 11-årig mistede Lille Hans sin papa. En lang historie kort: I 1819 ankom H.C. Andersen til København med 13 rigsdaler på lommen og ambitioner lige så store som øjne på størrelse med Rundetårn. Den unge mand mødte både modstand og medgang. Takket være gode dannemænd og dannekvinder fandt han sit sande kald. Han blev en af verdens største eventyrsforfattere, først og fremmest i genren kunsteventyr, men også som skaberen af Tingseventyr, hvor det er en ting og ikke et menneske eller et dyr, der har hovedrollen. Hans Christian rejste meget, ikke blot i vores egen lille andedam, men ad flere gange rundt i mange af Europas nationer. Han besøgte også fjerne kyster som Marokko og Tyrkiet. "At rejse er at leve" er nok et af de udtryk, vores store nationalforfatter er mest kendt for. Hans Christian vidste, hvad han talte om. Nå, men lille Hans var jo blevet til store Hans, og eventyret måtte have en ende. Den 4. august 1875, i en alder af 70, stillede Hans Christian Andersen sine Lykkens galocher på Østerbro i København.